Wednesday, 2 November 2011

Gaya Penyampaian Blog Yang Baik!




Assalamualaikum wbr,


Hey Guys,
Aku mmg tgh pening plus serabut sangat2 ni..
Bukannyer ape, cuma x taw mcm mane gaya yg sesuai utk penyampaian blog yg baik.


Hmmm~ 
Dah ramai jgk aku tanya org yg dah berpengalaman sbg bloggers ni.
Ramai yg cakap, cuba buat "blog walking".
Try bace org punya post, gaya penyampaian diorg, sama ada penyampaian yg mendataratau yg banyak Quotes ke,.. Ada jgk yg cakap cuba buat jokes ke, or boleh jgk highlight kan ape fokus point kite nk berblog ni.
Bnyk jgk kan pendapat diorg ni..
Sumenyer bagus2.. sampai x tw mane satu aku nak pilih.


Aku suka dapatkan maklumat terkini x kiralah sumbernyer dr surat khabar ke, majalah ke, bace kat blog org ke, n ape2 sumber la yg boleh aku dapatkan sbg tajuk post yg baru. Biasenyer aku suka giving and sharing info la, x kisah la pasal ape pon.. Asalkan info tu baru lagi. Antara post yg aku minat nak post spt cerita artis yg terbaru, pasal berita kat tv ke tp yg best2 je la... mcm bencana alam ke, benda2 pelik ke, n post pengajaran yg boleh kita dapat dr kesilapan n perbuatan jahat kat tv tu.


Selain tu, aq mmg sangat berminat kalau nak share pasal persekitaran n cerita2 alam. Mcm national geographic ke, pasal hutan ke, asalkan info2 alam la... sbb best. nanti kalau nak post gambar pown, sedap mata memandang.. Rasa tenang je tgk ikan kat laut tu, tumbuhan kat hutan, udara, pasir, matahari dll.


Haaaa,.. nampak x skrg masalahnyer ape??.
Aku ade 2 minat utk post yg berbeza. Kalau nak buat 2 blog, rasenyer mcm malas jer. Sbbnyer nak kene ade followers yg berbeza. Then mcm amek mase yg lame nak tumpu kat 2 blog. 
Tp utk keseluruhan, aq mmg suka sharing INFO. So, rasenyer post psl berita kat tv n persekitaran boleh la dikatakan INFO erk. Huhu... 


Huuuhh.. Dah lega dah rasenyer lepaskan segalanya kat blog ni. Sbb jadi TOKOH PEMIKIR ni susah jgk.
Lebih baik lepaskan je.. Ermm~ kalau korunk ade pape CADANGAN utk perbaiki skills utk aku menulis, jgn segan2 la ye bgtw. Bukan ape, aku ni masih newbie lg, masih baru. Tu yg nak cari cikgu ni... Kui kui...
Okay lah, harap korunk dapat support aku k. Thanks korunk sbb sedia membace entri aku yg x seberape ni!!

6 comments:

Aisy Zaidan said...

Lebih baik lepaskan je....
gaya penyampaian yang baik tidak pernah ada guide line.
hak masing2 mencorakkan blog sendiri.
selagi dapat menarik minat pembaca, sudah cukup.

rahman said...

eceh ecah ecah ecah ecah!!!!
hahaha,..
tq sbb sudi komen.
sy nak buat yg terbaik utk blog ni.
nak tarik ramai readers...

Aisy Zaidan said...

=) good luck.
semoga memjadi blogger terkenal.

rahman said...

amennn... thanx to ecah!!!
credit lolipop!!!

nabila izyani said...

kalu suka sharing info pastikan info tu paling tercepat dr orang lain...

info yang tak basi.. =)

rahman said...

bella bella2 eh eh....
ooo... camtu.. baik aq akan try buat...

ASTRO "macam2 ada"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ASTRO "macam2 ada"